Preguntes freqüents

Respostes ràpides a les preguntes més habituals

Consultes generals

Els menors d’edat poden jugar a les loteries de la Generalitat?

No. L’article 9 de la Llei 15/1984 de 20 de març, estableix la prohibició de la pràctica de jocs, dels menors d’edat, entre altres col·lectius.

Quins altres col·lectius no poden jugar a les loteries de la Generalitat?

Tothom qui presenti símptomes d’embriaguesa o d’alienació mental té prohibida la pràctica de jocs, l’ús de màquines recreatives amb premi i atzar i la participació en apostes.

Puc obrir un establiment dedicat a la venda de Loteria de Catalunya en exclusiva?

Loteria de Catalunya no disposa de punts de venda exclusius. La venda de les loteries de la Generalitat està considerada com una activitat complementària i s’ha de realitzar en establiments comercials que ja tinguin una activitat principal. No obstant, es pot estudiar la viabilitat de comercialitzar Loteria de Catalunya en punts de venda exclusius.

Es pot jugar a les loteries de la Generalitat des de fora de Catalunya?

Loteria de Catalunya no disposa de cap sistema per poder realitzar apostes dels seus jocs fora de l’àmbit territorial de Catalunya.

On es destinen els beneficis de Loteria de Catalunya?

El 100 % dels beneficis de la Loteria de Catalunya van destinats al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és desenvolupar accions i programes socials per als col·lectius més desfavorits de la societat catalana.  Més informació a https://www.loto.cat/programes-socials.

Es pot assistir als sortejos en directe?

Sí. Podeu assistir com a públic als sortejos del Trio, el Super 10 i la Lotto 6/49. Si ho desitgeu, podeu posar-vos en contacte amb Loteria de Catalunya al telèfon 93 554 74 40.

Com comprar

On puc adquirir Loteria de Catalunya?

Al web de Loteria de Catalunya, a l’apartat Punts de Venda (https://www.loto.cat/punts-de-venda/) trobareu un cercador d’establiments autoritzats per a la venda de les loteries de la Generalitat.

Es pot comprar loteria per internet?

Sí. Actualment es pot comprar la Grossa de Cap d’Any i la Grossa de Sant Jordi a través del web www.loteriadecatalunya.cat.

Què s’ha de fer per comprar per internet?

Heu de registrar-vos i obrir un compte al web www.loteriadecatalunya.cat.

Com puc crear un compte al web de Loteria de Catalunya?

Heu d’anar al web www.loteriadecatalunya.cat. A la part superior dreta de la pàgina veureu el botó “Registrar”. Cliqueu allà. Se us deplegarà un formulari i haureu de facilitar diverses dades: nom, cognoms, adreça, data de naixement, NIF, correu electrònic i IBAN. També haureu de crear-vos un nom d’usuari i una contrasenya.

He oblidat l’usuari i/o la contrasenya del compte, què he de fer?

Podeu restablir l’usuari i/o la contrasenya a l’apartat “identificació”.

Com puc canviar la contrasenya del meu compte?

Podeu fer-ho a l’apartat “el meu compte”.

Si detecto una incidència en el procés de compra, què he de fer?

Si no rebeu la confirmació de compra, us falla els sistema durant la compra i/o detecteu un error econòmic en el vostre extracte bancari, podeu escriure un correu electrònic a info@loto.cat o trucar al telèfon 93 707 60 01.  

Com puc donar de baixa el meu compte del web de Loteria de Catalunya?

Envieu un correu electrònic a info@loto.cat comunicant que voleu donar-vos de baixa.

Com cobrar

On puc cobrar un premi?

Si el premi correspon a la Grossa, Loto Ràpid, Lotto 6/49, Trio, Super 10 o Loto Express:

  • Els premis fins a 120 €es paguen en qualsevol establiment autoritzat a vendre aquesta loteria. Aquests establiments, de forma opcional, poden pagar premis fins a 1.000 €.
  • Els premis superiors a 120 € fins a 150.000 € es paguen a CaixaBank o a l'Oficina d'Atenció, Informació i Pagament de Premis (Gran Via, 639. 08010 Barcelona).
  • Els premis de més de 30.000 €es paguen a l'Oficina d'Atenció, Informació i Pagament de Premis (Gran Via, 639. 08010 Barcelona).
  • Els premis es poden cobrar semprea l'Oficina d'Atenció, Informació i Pagament de Premis (Gran Via, 639. 08010 Barcelona).
  • Caducitat:els premis caduquen al cap de 90 dies de la data del sorteig corresponent. En el cas de la Loto Ràpid caduquen al cap de 90 dies després d'haver distribuït les sèries (publicat en el DOGC).

Si el premi correspon al Toc o al SuperToc:

  • El premi del Toc es fa efectiu a cada sala.
  • El premi del SuperToc es fa efectiu a la sala, sempre que l'import no superi els 1.500€. En cas que el premi sigui superior a aquesta quantitat, la sala podrà efectuar un pagament parcial del SuperToc lliurant un bitllet d'intercanvi que certifica l'import pendent.
  • Els bitllets d'intercanvi d'un import pendent fins a 30.000 € es paguen a l'Oficina d'Atenció, Informació i Pagament de Premis (Gran Via, 639. 08010 Barcelona), o bé a CaixaBank.
  • Els bitllets d'intercanvi d'un import superior a 30.000 € només es fan efectius a l'Oficina d'Atenció, Informació i Pagament de Premis (Gran Via, 639. 08010 Barcelona).

Si tinc un bitllet de la Grossa comprat online i premiat, on puc cobrar-lo?

Rebreu l’ingrés corresponent al vostre premi al compte bancari que ens heu facilitat al registrar-vos al web www.loteriadecatalunya.cat.

El premis de Loteria de Catalunya estan subjectes a l’import de l’IRPF?

Sí, s’aplica un gravamen del 20%. Estan exempts d’aquest gravamen els premis amb un import íntegre igual o inferior a 2.500 €.